Iskanje Košarica

Iskanje ni obrodilo rezultatov.

Košarica
{{ cart_item.image_alt }}
{{ cart_item.title }}

Cena: {{ cart_item.formatted_price_per_piece }}
Količina: {{ cart_item.qty }}x

Skupaj :
{{ state.order.item_total }}

  • Darilo ob vsakem nakupu Darilo ob vsakem nakupu
  • Garantirana kvaliteta Garantirana kvaliteta

Projekt: Fit do poletja - Plaža 2019

3. maj, 2019

Poletna sezona je pred vrati, mnogi smo pa dokaj hitro pozabili na novoletne sklepe glede rekreacije, sedaj pa nas grabi panika. Se tudi vam zdi, da so vsi okoli vas aktivni, vas pa nekako ne zagrabi, nimate še prave motivacije ali pa ne veste kako začeti?

Glede uspešne rekreacije, možnega športnega udejstvovanja in aktivacije telesa je dandanes znanega že mnogo. Preverite sedem zlatih pravil, ki veljajo za vsak tip telesne aktivnosti in ki vam bodo, če se jih boste držali, pomagali k odlični telesni pripravljenosti za letošnje poletje in večerne sprehode po mestu v najboljši formi. Seveda ne pozabite na kanček vztrajnosti!

 

1. Začnite počasi

Nobena palača se ni še zgradila čez noč. V nobenem primeru ne začnite kot ultramaratonec in si za prvi izziv ne postavite denimo desetkilometrskega jogginga po soseski. Vsak začetek je težak, male zmage pa vodijo do uspeha. Začnite torej z glavo in če ste izbrali recimo tek, naj bo prvi dan dovolj že pol kilometra. Ali nekaj minut na trenažerjih, če ste se znašli v fitnesu. Velja seveda pri vsakem športu - pretirano naprezanje pri začetnikih navadno vodi do poškodb. 

Zastavite si cilje vaše vadbe in če ste začetnik, jih prilagodite na uresničljivo raven. 

2. Z ogrevanjem se vse začne

Ne lotite se športa, če se niste predhodno ogreli. Povečali boste svojo učinkovitost, saj boste sprožili delovanje možganskih centrov na višjem nivoju in zmanjšali možnost poškodb. To naj bo dinamična, ciklična aktivnost, ki jo izvajate z nizko intenzivnostjo - denimo lahkoten tek, hitrejša hoja ali tekalne igre. Sledi naj ji še nekaj razteznih in krepilnih vaj (poskoki, počepi, sklece), s katerimi boste pospešili utrip srca in se pripravili na pravo vadbo. 

3. Izberite vadbo in intenzivnost, ki bo pisana vam na kožo

Tek? Kolesarjenje? Hitra hoja? Planine? Rolanje? Plavanje? Možnosti je neskončno. V vsakem primeru se lotite športa, ki vam bo v veselje in ki se ga boste lotili z nasmehom. Intenzivnost naj bo prilagojena vaši telesni pripravljenosti. 

4. Pravilna prehrana je gonilo vsakega športnega udejstvovanja

Verjetno poznate rek "Prazen žakelj ne stoji pokonci". Tudi s športom se ne moremo ukvarjati, če smo brez energije. Poskrbite, da bo telo dobilo dovolj vseh hranilnih snovi, ki jih potrebuje glede na tip vadbe, ki ste jo izbrali. Za večjo moč boste potrebovali veliko energije in proteinov za mišice. Zaužijte tudi dovolj zdravih ogljikovih hidratov, pijte zadostne količine vode in pot do vašega cilja bo veliko lažja. 

 

5. Lažje je v dvoje ali v skupini

Če ste tak tip, da se težko zmotivirate, si najdite družbo ali se priključite športnemu društvu. Veliko lažje je v družbi, saj se s tem podzavestno veliko bolj zavežemo ciljem, ki smo si jih zadali. Svoje družbe pa ja ne bomo pustili na cedilu! 

 

6. Ne pozabimo na raztezanje po vadbi in počitek

Raztezanje po vadbi je enako pomembno kot ogrevanje. Ne pozabite na ta izjemno pomembni del vašega projekta. Mišice se morajo raztegniti, telo se mora umiriti in odpočiti. Namenite si tudi dovolj počitka. Spremenite vadbo vsaj za en dan. Če recimo šest dni v tednu namenite teku in ne želite sedmega sedeti pri miru, naj bo sedmi namenjen hoji v hribe ali sprehodu v okolici. Ali plavanju. 

7. Motivacija. Vadba s kvalitetno opremo in v stilu

Motivacija je najtežji del vsake vadbe. Ni junaka, ki ga ne bi popadlo malodušje med vadbo vsaj na vsake toliko. Preverite, kaj je vaš največji motivator. Morda glasba? Navijajte jo na glas, ko trenirate. Gnala vas bo k vašim ciljem. 

Za veliko rekreativnih športnikov je eden glavnih motivatorjev lepa športna oprema. Poskrbite, da bo tudi kvalitetna in da vam bo dolgo dobro služila. Vaša športna oblačila naj bodo lahkotna, iz odličnih materialov, športni copati pa naj ustrezno objamejo stopalo ter bodo v prvi vrsti udobni. Omislite si moderne digitalne pripomočke, s katerimi lahko ugotavljate svoje biometrične podatke, merite razdalje, preverjate svoj utrip in enakomerno bitje srca, obremenitve ipd. 

Ko pa bo vaša rekreativna dejavnost obrodila prve sadove, se ne pozabite nagraditi! Vstopite v poletje v stilu!

Pri IDentiksu imamo mnoge pripomočke za na plažo, s katerimi boste zablesteli in ki so lahko odlično poslovno darilo! Preverite našo ponudbo in se pozanimajte za vašo ceno!


Deli s prijatelji:


Bodite obveščeni o aktualnih vsebinahBodite obveščeni o aktualnih vsebinah

{{ item }}

{{ state.newsletter_success }}