Iskanje Košarica

Iskanje ni obrodilo rezultatov.

Košarica
{{ cart_item.image_alt }}
{{ cart_item.title }}

Cena: {{ cart_item.formatted_price_per_piece }}
Količina: {{ cart_item.qty }}x

Skupaj :
{{ state.order.item_total }}

Radio-frekvenčna identifikacija (RFID)

Tehnologija RFID omogoča brezžično komunikacijo, ki za najdbo in identifikacijo uporablja radijske valove in temelji na treh glavnih komponentah – RFID oznaka ali čipirana kartica (oddajnik), RFID čitalec (sprejemnik) in računalniški program za spremljanje. In prav RFID oznake so tiste, ki nam omogočajo različne načine implementacije RFID sistema – možnosti oblikovanja in velikosti oznake so namreč skoraj neskončne ...

Kako deluje RFID?

RFID komunikacija 'potuje' preko radijskih valov. Vendar pa poznamo različne frekvence na katerih radijski valovi delujejo, zato ločimo tri glavne skupine RFID komunikacije: 

LF - low frequency, ki pokriva frekvence med 30 KHz in 300 KHz in omogoča kratke bralne razdalje (do 10 cm) in počasnejše branje, vendar pa je najbolj imun na raznovrstne motnje, ki jih povzročajo tekočine ali kovine v okolju. 

HF - high frequency, pokriva frekvence med 3 in 30 MHz in omogoča bralno razdaljo med 10  cm in 1 m in se najpogosteje uporablja za vstopnice, plačila in pri aplikacijah za prenos podatkov. 

UHF - ultra high frequency, ki pokriva frekvence med 300 MHz in 3 GHz in lahko podatke prebere z razdalje 12m. Čeprav je ta frekvenčni pas najbolj občutljiv za motnje iz okolja, so številni proizvajalci iznašli načine za izdelavo čipov, anten in br, ki tudi v težjih razmerah zagotavljajo dobro učinkovitost. Pri IDentiksu smo razvili tudi inovativno UHF postajo.

 

RFID za vsakodnevne aktivnosti

Vas zanima , kako lahko RFID izkoristite za optimizacijo delovnih, poslovnih in organizacijskih aktivnosti? Vabljeni k branju s klikom na spodnji gumb!

Na našem Info portalu lahko zasledite veliko vsebine, ki se nanaša na RFID. Poglejte si jo TU!

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinahBodite obveščeni o aktualnih vsebinah

{{ item }}

{{ state.newsletter_success }}