Iskanje Košarica

Iskanje ni obrodilo rezultatov.

Košarica
{{ cart_item.image_alt }}
{{ cart_item.title }}

Cena: {{ cart_item.formatted_price_per_piece }}
Količina: {{ cart_item.qty }}x

Skupaj :
{{ state.order.item_total }}

  • Darilo ob vsakem nakupu Darilo ob vsakem nakupu
  • Garantirana kvaliteta Garantirana kvaliteta

Tehnološki trendi v 2018

8. januar, 2018

Zgodba vsakdanjika v 2018 naj bi po predstavi revije New York Times izgledala takole: ko oditete od doma, se luči in klima ugasnejo avtomatsko. Vsako gibanje znotraj hiše (npr. ko pride čistilka) ob vaši odsotnosti nemudoma zazna senzor, ki vam to informacijo javi na vaš pametni telefon. Ko se vrnete domov kamera na vhodnih vratih prepozna vaš obraz in vrata se avtomatsko odklenejo. In glede na vse trende, ki so jih napovedovali na največjih sejmih jeseni 2017 bo to še kako res ...

Trustech event, Websummit 2017 in globalni trendi

Vodlini evropski konferenci s področja varnosti in najmodernejših tehnologij že v lanski izvedbi nista mogli mimo povečevanja avtomatizacije, robotizacije in umetne inteligence. V napovedniku za leto 2018 pa so omenjeni koncepti postali glavna tema in rdeča nit praktično vseh svetovnih konferenc na področju tehnologije. Tehnologija gre v 21. stoletju namreč nenehno z roko v roki z inovacijo ... preberite kaj nas bo spremljalo v 2018!

Največji trendi v 2018

  1. Digitalna centralizacija: z naraščanjem števila naprav, ki jih uporabljamo, vedno bolj pogosto iščemo tudi enostaven način, kako jih med sabo povezati in enostavno upravljati. Digitalna centralizacija (primer so pametni zvočniki kot npr. Alexa) je korak v to smer.
  2. Robotizacija: roboti, ki vas bodo spremljali doma bodo morda postali novi član vaše družine – primer je lahko robotski sesalnik, ki je že precej popularen in široko sprejet izdelek, robotski hladilnik, ki vam sledi po stanovanju ali pa pravi robot, ki bo postal vaš pomočnik.
  3. Obogatena resničnost: veliko proizvajalcev fizičnih produktov bo strankam omogočalo preizkus produkta, preden ga bo ta sploh kupila, npr. Ikeina aplikacija 'poskusi preden kupiš'.
  4. Biometrično plačevanje: brezstično plačevanje nam je že olajšalo nakupovalno izkušnjo, sedaj pa nekatera podjetja že napovedujejo, da bodo biometrični podatki nadomestili klasično PIN kodo, ki jo še vedno vpisujemo kadar plačamo znesek višji od cca. 15€. Matercard je kartico s prstnim odtisom predstavil že spomladi 2017.
  5. Digitalno zbiranje podatkov: večina podjetij že sedaj prepozna vrednost podatkov, ki jih v interakciji z njimi ali pa s svojimi mobilnimi napravami oddajamo potrošniki. V 2018 se bo ta trend še nadaljeval, zato lahko pričakujemo tudi dodatne varnostne ukrepe, ki bodo skušali potrošnika in njegove podatke kar čimbolje zaščititi. Poznate GDPR?

 

Za zaključek – pa brez strahu!

V 2018 bodo vse misli usmerjene na še več povezovanja med napravami. Pametni senzorji, avtomatizacija in robotizacija bodo postali del naših življenj. Pa ne, da bi nas nadzirali, temveč le v pomoč pri vsakodnevnih nalogah in v še večji optimizaciji in uporabniški prijaznosti naših naprav – pametne žarnice, robotski sesalniki, domači varnostni sistemi, kavomati, pralni stroji, digitalna skrb za zdravje, navidezna resničnost, novodobne brezžične slušalke, pametni domovi, pametna mesta in avtomobili, ipd. Kje pa vi vidite priložnost za rast?Preberite tudi
Rast tehnologije trga RFID

Raziskave kažejo, da se bo trg RFID tehnologije do leta 2020 povečal za več kot 100 % glede na stanje leta 2012. Temu bo najbolj botrovala potreba po...

11. maj, 2017

Preberi več
RFID – tehnologija preteklosti in prihodnosti

Prva poznana uporaba identifikacije preko radijskih frekvenc (danes poznano kot RFID rešitve) se je zgodila še v času 2. svetovne vojne, ko so nemški, japonski, ameriški in britanski kontrolorji radarje uporabljali za prepoznavo približujočih se letal, ko

31. januar, 2017

Preberi več
Nasvet strokovnjaka: optimizacija doma z NFC tehnologijo

S pomočjo malih NFC oznak (t.i. tag-ov) lahko poenostavite svoje življenje in svoj dom naredite skorajda pametni dom. Spoznajte 5 NFC načinov za optimizacijo doma.

Gal Gracar,

Preberi več
Priljubljene oznake
Pogosta iskanja

Sorodni članki

14. 1. 2020

IDentiksova ekipa na Trustechu 2019 -

Dogodek Trustech velja za mednarodno stičišče digitalnih, varnostnih in identifikacijskih tehnologij, poteka pa konec novembra v Cannesu v Franciji. Seveda se ga je udeležila tudi ekipa IDentiks in predstavila svoje rešitve na področju antiskimming tehnol

Preberi več

4. 2. 2019

TREND 2019: Bili smo na sejmu promocijske industrije – poglejte si kaj je novega

Vsako leto je naša motivacija, da Vam ponudimo najnovejša in najizvirnejša poslovna in promocijska darila, s katerimi boste naredili vtis na vaše stranke, zaposlene in poslovne partnerje.

Preberi več

23. 5. 2017

Zelene tehnologije: lesene brezstične NFC kartice

Številna podjetja že prepoznavajo pomembnost »vračanja k naravi« - v svojih izdelkih uporabljajo naravne materiale ter se zavedajo, da je skrb za naravo nujna tudi v produkcijskem procesu.

Preberi več

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinahBodite obveščeni o aktualnih vsebinah

{{ item }}

{{ state.newsletter_success }}