Iskanje Košarica

Iskanje ni obrodilo rezultatov.

Košarica
{{ cart_item.image_alt }}
{{ cart_item.title }}

Cena: {{ cart_item.formatted_price_per_piece }}
Količina: {{ cart_item.qty }}x

Skupaj :
{{ state.order.item_total }}

  • Darilo ob vsakem nakupu Darilo ob vsakem nakupu
  • Garantirana kvaliteta Garantirana kvaliteta

Izberite pravo vrsto potiska

1. december, 2017

Produkcijski proces kartic se za operativce prične s pripravo dizajna in osnovnih nastavitev za tisk. Ali vi kot marketing, prodaja ali direktor poznate te nastavitve? Ali morda izbiro tiska raje vedno 100% prepustite izvedbeni ekipi?

 

V kartičnem svetu prepoznamo tri glavne oblike tiska – offset, retransfer in termotransferni tisk

Offset predtisk je visokokvalitetna tehnologija potiska najrazličnejših dizajnov, kjer se motiv s pomočjo matrice in dodatnega valja prenese na končnega obdelovanca – kartico. Offset nam omogoča barvanje z vodoodpornimi barvami, ki omogočajo še večjo natančnost pri tisku. Možna pa sta potiska tako z CMYK kot tudi s Pantone lestvico. Veste kakšna je razlika? Pantone je vnaprej določena bravna lestvica, medtem ko CMYK lestvica omogoča mešanje barv s odstotkovnim določanjem količine posamezne osnovne barve (npr. 85% cyan, 14% magenta, 100% yellow, 2% black).

Retransferni tisk je za visokokvaliteten potisk, ki se približa kvaliteti offset predtiska. Namenjen je za potisk zahtevnejših dizajnov z intenzivnimi barvami ter potisk v živi rob – to je povsem do roba kartice. Poleg tiska na različne debeline kartic in kartic z brezkontaktnimi čipi je primeren tudi za potisk kartic s kontaktnim čipom, saj glava tiskalnika in kartica nista v direktnem stiku. Retransferni tisk je hiter digitalni tisk, kjer se najprej posamezna barvna komponenta zaradi toplote prenese na folijo, v nadeljevanju pa se potisk na foliji (ponovno zaradi temperature) v celoti prenese na kartico.

Termotransferni tisk se uporablja za enostavnejši dizajn in predvsem za personalizacijo predtiskanih kartic. Je hiter in cenovno ugoden potisk, kjer pride do prenos barve z nosilnega traku (ribona) na kartico zaradi toplote. Vroča glava pritisne na ribon, s katerega se odlepi barva in zapeče na kartico.

 

Kdaj uporabiti katero vrsto tiska?

Offset predtisk običajno uporabljamo, kadar izdelujemo večjo količino kartic, saj zahteva izdelavo posebne matrice z želenim dizajnom. Zaradi tega je za manjše količino offset finančno nesmiseln, medtem ko je zgodba pri velikih količinah ravno obratna. Ob tem termotransfer ali retransfer uporabljamo kot dopolnilni tisk, za personalizacijo kartice. V tej fazi produkcije kartic pride v upoštev tudi izvedba embossing tehnike, ki omogoča reliefni potisk kartice. Primer reliefnega tiska lahko najdete na svoji kreditni kartici.

Digitalni termotransfer tisk omogoča tudi potisk zlate ali srebrne barve, ki so še posebej primerne za personalizacijo kartic ali pa za darilne kartice v podjetjih. Sicer pa PVC kartice ali pa biorazgradljive kartice naši naročniki naročajo tudi kot vizitke, kot kartice zvestobe, kot članske izkaznice ali pa akreditacijske kartice za dogodke. V vsakem od teh primerov je kvaliteten dizajn in tisk najbolj pomembna komponenta, da bo kartica dosegla želen učinek.

Če imate še kakšno vprašanje glede vrst potiska nas pokličite ali pa nam pošljite sporočilo na info@identiks.siPreberite tudi
Modularnost pri kartičnih tiskalnikih

Kartični tiskalniki so namenjeni izdaji personaliziranih in izbranih identifikacijskih izkaznic za različne potrebe njihovih uporabnikov. Zato so v podjetju HID Global razvili tiskalnike, ki imajo...

Anja Pirc,

Preberi več
Najhitrejši kartični tiskalnik

Imate malo podjetje, vodite športno ali kulturno društvo? Potem ste se zagotovo srečali s potrebo po hitrem tisku kvalitetnih identifikacijskih kartic.

Tanja Peršin,

Preberi več
Nasvet strokovnjaka: najem kartičnega tiskalnika

Če se v sklopu vsakodnevnega poslovanja srečujete s številnimi poslovnimi obiski, prodajno komunikacijo s člani in zvestimi kupci ter potrebo po identifikaciji obiskovalcev, potem ste se zagotovo srečali...

21. julij, 2017

Preberi več
Priljubljene oznake
Pogosta iskanja

Sorodni članki

4. 2. 2019

TREND 2019: Bili smo na sejmu promocijske industrije – poglejte si kaj je novega

Vsako leto je naša motivacija, da Vam ponudimo najnovejša in najizvirnejša poslovna in promocijska darila, s katerimi boste naredili vtis na vaše stranke, zaposlene in poslovne partnerje.

Preberi več

28. 3. 2018

RFID vs. NFC: kaj, kdaj in kako!

RFID (radio-frequency identification) in NFC (near-field communication) sta moderni tehnologiji, ki ju zagotovo prepoznate po uporabnosti – ko v trgovini plačate brezstično, ko na smučanju odidete na sedežnico in sistem prebere vašo kartico, ko stopite na

Preberi več

7. 6. 2017

Sledenje pošiljk z uporabo RFID

V Nemčiji lahko pošiljatelji pisem ali manjših paketov od sedaj naprej na svoje mednarodne pošiljke namestijo RFID oznako. Deutsche Post s to storitvijo...

Preberi več

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinahBodite obveščeni o aktualnih vsebinah

{{ item }}

{{ state.newsletter_success }}