Iskanje Košarica

Iskanje ni obrodilo rezultatov.

Košarica
{{ cart_item.image_alt }}
{{ cart_item.title }}

Cena: {{ cart_item.formatted_price_per_piece }}
Količina: {{ cart_item.qty }}x

Skupaj :
{{ state.order.item_total }}

  • Darilo ob vsakem nakupu Darilo ob vsakem nakupu
  • Garantirana kvaliteta Garantirana kvaliteta

Trajnostni razvoj in družbena odgovornost vašega podjetja? Čas za akcijo je sedaj.

8. april, 2019

Ali že veste, kako boste k družbi in varovanju okolja prispevali v vašem podjetju? 

Agenda 2030 je zgodovinski dogovor Vrha OZN, sprejet septembra 2015,  na temo trajnostnega razvoja in zmanjšanja škodljivega vpliva vsakega posameznika ter podjetja na okolje.

V svojem jedru obravnava odpravo revščine, zmanjševanje neenakosti, zagotovitev napredka ter zaščite okolja za nas in tudi prihodnje generacije. Agenda 2030 skozi 17 ciljev povezuje tri dimenzije trajnostnega razvoja; ekonomsko, socialno in okoljsko. Zelo natančno določa tudi cilje za vsako državo članico, ki naj bi jih dosegli do leta 2030.

Tudi, če se zdi, da je leto 2030 še oddaljeno, je potrebno reagirati že danes. Do leta 2050 se bo število prebivalcev planeta v današnjem tempu povečalo na 10 milijard, količina proizvedenih odpadnih materialov (predvsem plastike) pa eksponentno raste. Prav tako se eksponentno veča izraba naravnih materialov, ki se žal ne morejo tako hitro obnavljati, kot jih trošimo.

Trajnostni razvoj in družbena odgovornost sta najbolj aktualna pojma trenutnih svetovnih poslovnih in marketinških krogov. Prispevek vsakega podjetja k družbi je v današnjem vsakdanu ne samo nujna komponenta uspešnega poslovanja, ampak tudi merilo uspešnosti podjetja.

K SPREMEMBAM SO ZAVEZANA TUDI SLOVENSKA PODJETJA IN VSI DRŽAVLJANI

Tudi Slovenija se v celoti zavezala vsem ciljem sprejete Agende in s tem sprožila tudi aktivno sodelovanje podjetij  k reševanju ključnih izzivov naše dobe.

Vedno več slovenskih podjetij namreč v svojo poslovno in marketinško strategijo neposredno že vključuje družbeno odgovornost in trajnostni razvoj. Pa naj bo to na nivoju socialne pomoči tistim, ki so je potrebni, sodelovanja z dobrodelnimi društvi in neprofitnimi organizacijami ali pa samih proizvodnih procesov – energetske učinkovitosti, recikliranja vode in surovin, okolju prijaznih embalaž, …

Tudi vi lahko tako v svojem gospodinjstvu kot okviru podjetja prispevate k zmanjševanju ogljičnega odtisa, uporabe plastike in vključite recikliranje v vsakdan. Vas zanima, kako?

 

VSAK POSAMEZNIK IN PODJETJE SE LAHKO VKLJUČI

Razmišljate in nimate prave ideje, kako vključiti okolju prijazne izdelke v svoje dogodke, poslovna srečanja ali nasploh v svoje poslovne procese? Mogoče že nekaj časa razmišljate, da bi nadomestili akreditacije na papirju za digitalno identifikacijsko kartico? Ali pa bi samo želeli, da se vaše podjetje bolj usmeri v principe trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti in naredi nekaj v tej smeri?

 

Tu je nekaj idej, s katerimi boste zagotovo šli v pravo smer:

-          Preverite našo eko linijo in si izberite svoj okolju prijazen izdelek, s katerim boste navdušili sodelavce ali poslovne partnerje (link)

-          Uporabljate PVC identifikacijske kartice? Začnite uporabljati bio razgradljive, ki se razgradijo že v petih letih, za razliko od navadnih PVC, za katere lahko traja tudi desetletja, da se ustrezno razgradijo. Ali pa razmislite o tistih, na katere lahko ponovno zapišete podatke o osebah in jih ponovno uporabite na naslednji konferenci.

 

Kontaktirajte nas in se posvetujte z nami. Nedvomno bomo skupaj našli odlično rešitev, ki vam bo (ekološko) pisana na kožo.

Na mednarodni ravni so se vključila že številna podjetja in našla svoj način, kako prispevati k družbi in kako prilagoditi svoje poslovanje, da poteka bolj okolju in družbi prijazno.


Deli s prijatelji:


Preberite tudi
Vzpon okolju prijaznih daril

Do leta 2020 trajnostni eko produkti dokončno postali prevladujoči trend na trgu. Čedalje več podjetij ponuja ekološko naravnane izdelke in storitve, ki jih ne smatrajo več kot le...

1. marec, 2019

Preberi več
Priljubljene oznake
Pogosta iskanja

Sorodni članki

1. 12. 2017

Last-minute darila!

Odštevamo zadnje dni pred pričetkom veselega decembra - meseca z največjo gužvo v službah in tudi pri družbah. Upamo, da niste pozabili na darila za svoje zaposlene in poslovne partnerje?

Preberi več

25. 4. 2018

Podarite uporabna darila: potovalni pripomočki

Obdarovanje poslovnih partnerjev in strank postaja podobno obdarovanju družinskih članov, kajne? Težko je, včasih ne vemo niti kaj kupiti, kaj šele da bi poskrbeli, da bo darilo dejansko uporabno. No, ampak prav uporabnost darila je tista, ki bi morala bi

Preberi več

31. 5. 2018

Organizacija dogodka v 10 korakih: od določanja datuma do najema opreme

Organizirate dogodek in razmišljate kaj vse morate še postoriti? Da ne boste izpustili kašne pomembne podrobnosti začnite s temi petimi koraki!

Preberi več

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinahBodite obveščeni o aktualnih vsebinah

{{ item }}

{{ state.newsletter_success }}