Iskanje Košarica

Iskanje ni obrodilo rezultatov.

Košarica
{{ cart_item.image_alt }}
{{ cart_item.title }}

Cena: {{ cart_item.formatted_price_per_piece }}
Količina: {{ cart_item.qty }}x

Skupaj :
{{ state.order.item_total }}

  • Darilo ob vsakem nakupu Darilo ob vsakem nakupu
  • Garantirana kvaliteta Garantirana kvaliteta

Opremite svoje kartice z unikatnimi identifikacijskimi elementi

4. januar, 2019

Glavni namen kartic je v tem, da nam nudi možnost hitrega pregleda informacij. Informacije na kartici imajo različen namen. Najpogosteje se srečamo z identifikacijskimi karticami kot so osebne, članske, šolske in druge kartice, ki nam pomagajo identificirati določeno osebo. 

Slika 1: Različni identifikacijski elementi na kartici (Vir slike)

 

Pri izdelavi kartic je identifikacijski element pomemben del kartic. Spodaj si poglejte, kateri vsi elementi za identifikacijo so na voljo:

 

Kontaktna kartica (Čip)

Pametna kartica s kontaktnim čipom vsebuje vgrajeni mikroprocesor in pomnilnik. Čip je za razliko od brezkontaktnega čipa viden. Ker nima vgrajene antene moramo čip vstaviti v čitalec kar poveča varnost pred zlorabami. Pri brezstičnih karticah lahko namreč informacije prestrežemo z RFID čitalci, medtem ko pri kontaktnih to ni mogoče. Kontaktna kartica se uporablja predvsem v zdravstvu.

Slika 2: Kontaktna kartica brez potiska

Brezstična kartica (brezkontaktna kartica)

Brezstične kartice so danes nekaj povsem običajnega in se z njimi srečujemo na vsakem koraku, saj postajajo čedalje bolj razširjen način identifikacije tako pri osebah kot plačilu (bančne kartice) ali transportu (Urbana). Takšne kartice imajo določene prednosti kot je možnost hitrega branja in pisanja na kartice ter dolgo življenjsko dobo.

Poznamo več različnih brezkontaktnih čipov, ki delujejo na različnih frekvencah (13.56 MHz, 125 kHz, 127 kHz,...). Med najbolj pogosto uporabljenimi so Mifare (13.56 MHz), HID (13.56 MHz ali 125kHz),  FeliCa(13.56 MHz), EM(125 kHz).

Pri brezstičnih kartica morate biti pazljivi pred zlorabo. Kartice delujejo namreč na radiofrekvenčnih signalih, ki jih lahko prestrežejo čitalci brez avtorizacije. Tako je smiselno v denarnici imeti tudi anti-skimming kartico, ki zlonamerne signale blokira.

Slika 3: Notranjost brezstične kartice z RFID anteno (Vir slike)

Magnetna steza

Magnetna steza omogoča shranjevanje podatkov s pomočjo magnetenja majhnih železih delcev na stezo. Prvi način takšnega beleženja se pojavi na Danskem okoli leta 1900 za snemanje audio zvoka. Danes se magnetna steza le še redko uporablja. Celo izumitelj kreditne kartice Jerome Svigals je dejal: "Mislim, da so magnetnim stezam šteti dnevi."

Slika 4: Kreditna kartica z magnetno stezo


Črtna koda (1D)

Črtna koda je optični zapis podatkov, ki jih prebere čitalec. Tradicionalna črtna koda ima črte, ki se razlikujejo po širini in presledkih ter jo poznamo kot 1D (eno dimenzionalna). Sam izum črtne kode je osnovan na morsejevi kodi, ki so jo razširili na črte. Njena prednost je predvsem v njeni poceni izdelavi in je tako primerna za množično uporabo. Danes je še vedno zelo prisotna na vseh izdelkih v trgovinah.

Slika 5: Standardna črtna koda na izdelku (Vir slike)

 

Črtna koda (2D)

Dvodimenzionalna črtno kodo so razvili z uporabo trikotnikov, pik in drugih geometričnih vzorcev. 2D črtna koda lahko zabeleži 7089 znakov, kar je veliko več od klasične črtne kode, ki lahko zabeleži le 20 znakov. Danes se uporablja predvsem pri proizvodnji, skladiščenju, logistiki in zdravstvu.

Slika 6: 2D Črtna koda (Vir slike)

 

QR Koda

QR Kode postajajo eden od najbolj razširjenih načinov zapisovanja informacij. Uporablja se pri različnih panogah od marketinga, izobraževanja, zdravstva do sledenja in varnosti. QR kodo so prvič ustvarili na Japonskem in sicer za potrebe železniške industrije v letu 1994. Lahko rečemo, da je QR Koda danes ena najbolj vsestranskih tehnologij.

QR Koda je tako raznolika, da se lahko uporablja tako pri vizitkah, oglaševanju, izdelkih in celo na majicah. Njihova prednost je predvsem v tem, da lahko zabeležijo veliko več informacij kot pa standardne črtne kode in jih lahko enostavno preberemo s pametnim telefonom.

QR kodo pri nas uporabljamo tudi za sledenje na dogodkih. Akreditacije opremimo s QR kodo in jih beležimo s pametnimi telefoni (Slika 8), ki pošljejo zabeleže podatke na strežnik. Informacije postanejo osnova za končna analitična poročila o dogodku.

Slika 7: Branje QR Kode na izdelku (Vir slike)

 

Slika 8: Beleženje QR kode na akreditaciji

 

Prikazali smo vam glavne identifikacijske elemente, ki jih lahko uporabite ne le na karticah, ampak tudi na drugih produktih. Kaj boste izbrali je predvsem vaša odločitev, ki temelji na namembnosti uporabe identifikacije za vas ali vaš posel. Če vas zanima več, se povežite z nami na info@identiks.si.

 
Preberite tudi
3 rešitve za uporabne kartice

PVC kartice – pa naj bodo akreditacijske, darilne, identifikacijske ali pa kartic zvestobe – še vedno ostajajo na vrhu priljubljenosti podpornih orodij za številne namene.

31. maj, 2017

Preberi več
Kako uporabiti že pretečene (kreditne) kartice?

Zaradi zagotavljanja višje stopnje varnosti in ažurnosti ima večina naših kartic (npr. kreditne ali identifikacijske) omejen rok veljavnosti. Poleg tega...

13. junij, 2017

Preberi več
Nasvet strokovnjaka: Spoznajte proces izdelave kartice

Termotransferni tiskalniki omogočajo takojšen potisk kartice (DTC – direct to card) in so namenjeni predvsem personalizaciji kartic – dotisku različnih podatkov, imen, številk, črtnih kod, ipd. Njihove glavne prednosti so...

Anja Pirc,

Preberi več
Nasvet strokovnjaka: Spoznajte proces izdelave kartice

Termotransferni tiskalniki omogočajo takojšen potisk kartice (DTC – direct to card) in so namenjeni predvsem personalizaciji kartic – dotisku različnih podatkov, imen, številk, črtnih kod, ipd. Njihove glavne prednosti so...

Tanja Peršin,

Preberi več
Zakaj imeti v svoji ponudbi tudi darilno kartico?

Vsako leto se ob prazničnih nakupih potrošniki znajdejo pred »težkimi« odločitvami, katero darilo izbrati za svojo družino, prijatelje, poslovne partnerje, stranke ali zaposlene. Raziskave so tudi pokazale, da kar 84% potrošnikov nakup darila doživlja...

5. november, 2018

Preberi več
Priljubljene oznake
Pogosta iskanja

Sorodni članki

8. 4. 2019

Trajnostni razvoj in družbena odgovornost vašega podjetja? Čas za akcijo je sedaj.

Trajnostni razvoj in družbena odgovornost sta najbolj aktualna pojma trenutnih svetovnih poslovnih in marketinških krogov. Prispevek vsakega podjetja k družbi je v današnjem vsakdanu ne samo nujna komponenta uspešnega poslovanja, ampak tudi merilo uspeš

Preberi več

1. 6. 2018

Dobra poslovna komunikacija tudi s pomočjo daril

Poslovna darila že dolgo niso več usmerjena le v samopromocijo z brandiranim kulijem, temveč postaja obdarovanje poslovnih partnerjev tudi dobra poslovna strategija. Pametno obdarovanje lahko spodbudi poslovno komunikacijo ter izboljša poslovne odnose...

Preberi več

21. 7. 2017

Nasvet strokovnjaka: najem kartičnega tiskalnika

Če se v sklopu vsakodnevnega poslovanja srečujete s številnimi poslovnimi obiski, prodajno komunikacijo s člani in zvestimi kupci ter potrebo po identifikaciji obiskovalcev, potem ste se zagotovo srečali...

Preberi več

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinahBodite obveščeni o aktualnih vsebinah

{{ item }}

{{ state.newsletter_success }}