Glavne organizacijske naloge običajno vključujejo urejanje prostora, prehrane, glavnih govornikov in promocijo dogodka ter seveda ureditev prijav in registracije udeležencev. Kaj če vam povemo, da lahko celotno...
Preberi več2. 10. 2017
Organizacija dogodka je obsežna naloga, pri kateri mora pravilno sovpasti kar nekaj dejavnikov, da 'teče kot po maslu'. Organizatorji pa se velikokrat srečujejo še z ločeno skrbjo, za pogostitev, katere urejanje lahko povzroči ne le visoke dodatne stroške temveč tudi težave z ostanki hrane – kar 95% organizatorjev se namreč strinja, da so ostanki hrane na dogodkih pereča težava, ki jo je treba ustrezno nasloviti.
Prehranjevanje na dogodkih lahko urejamo predvsem proaktivno z načrtovanjem in upoštevanjem izkušenj iz prejšnjih dogodkov ali let, ali pa reaktivno z načrtom za upravljanje z ostanki hrane.
Ustrezno načrtovanje in nadzor
Če za dogodek najamemo catering službo, jim običajno le predamo informacijo o številu obiskovalcev. Če pa smo sami organizatorji prehrane pa je smiselno upoštevat nekaj napotkov - količina hrane, ki jo posameznik na dogodku zaužije je namreč odvisna od trenutnega 'navdiha' (berite: lakote). Kako torej načrtovati?
- glede na tip dogodka izberemo hladen ali topel meni
- količina hrane na osebo je običajno že določena – ampak ob večjem številu obiskovalcev lahko hrano načrtujemo za manj ljudi, pa je bo še vedno dovolj. Na tej povezavi lahko najdete tudi številne nasvete glede posameznih količin.
- pozorni smo na morebitne alergije ali preference (vegani, vegetarjanci) zato ponujamo ustrezne jedilnike – najbolje, da kar ob prijavi na dogodek povprašamo koliko obiskovalcev potrebuje ali želi posebni meni.
- pazimo, da se topla hrana ne ohladi, saj jo moramo sicer zavreči – raje jo strežemo v etapah
Kaj pa ko želimo vsaj delen nadzor nad tem koliko ljudi ali pa tudi kdo se je sprehodil med našimi pladnji? V sklopu rešitve IDE.konferenca omogočamo sledenje obiskovalcem dogodkov ter avtomatsko štetje med prehodi dvoran – ter s tem tudi vstopov v dvorano s prehrano. Učinkovit in transparenten sistem ponudi vpogled v podatke o gibanju in številu udeležencev, s pomočjo katerih boste še bolj natančno načrtovali prihodnje dogodke.
Kadar načrtovanje ne prinese želenih rezultatov
Hrana na pogostitvi običajno ostane, ker je bilo naročene preveč, ali pa se je dogodka udeležilo manjše število ljudi. Kaj torej lahko storimo s temi odpadki? Kakšna je vaša rešitev oz. načrt razrešitev situacije z ostanki hrane?
Raziskave kažejo, da se bo trg RFID tehnologije do leta 2020 povečal za več kot 100 % glede na stanje leta 2012. Temu bo najbolj botrovala potreba po...
11. maj, 2017
Preberi večPreberite kako smo z RFID čitalci omogočili enostaven dostop za starše ter pregleden sistem prisotnosti za vodje otroškega družabnega centra Mala ulica
21. april, 2017
Preberi večV Nemčiji lahko pošiljatelji pisem ali manjših paketov od sedaj naprej na svoje mednarodne pošiljke namestijo RFID oznako. Deutsche Post s to storitvijo...
7. junij, 2017
Preberi večRFID tehnologija, ki omogoča brezstično identifikacijo in tudi plačevanje je že dobro prežela našo realnost. Najdemo jo v številih aplikacijah ter za optimizacijo procesov ali pa dostopov v poslovne prostore. Ampak ali je res dodobra izkoriščen njen polni
Anja Pirc,
Preberi več2. 10. 2017
Glavne organizacijske naloge običajno vključujejo urejanje prostora, prehrane, glavnih govornikov in promocijo dogodka ter seveda ureditev prijav in registracije udeležencev. Kaj če vam povemo, da lahko celotno...
Preberi več26. 4. 2021
Spoštovane stranke, obveščamo vas, da imamo v ponedeljek, 26.4.2021 in torek, 27.4.2021, pisarno IDentiks zaprto. Za vas bomo ponovno tu v sredo, 28.4. med 8-16 uro. Lahko nas kontaktirate preko e-maila info@identiks.si in se vam oglasimo v najkra
Preberi več4. 2. 2019
Vsako leto je naša motivacija, da Vam ponudimo najnovejša in najizvirnejša poslovna in promocijska darila, s katerimi boste naredili vtis na vaše stranke, zaposlene in poslovne partnerje.
Preberi več