Iskanje Košarica

Iskanje ni obrodilo rezultatov.

Košarica
{{ cart_item.image_alt }}
{{ cart_item.title }}

Cena: {{ cart_item.formatted_price_per_piece }}
Količina: {{ cart_item.qty }}x

Skupaj :
{{ state.order.item_total }}

  • Darilo ob vsakem nakupu Darilo ob vsakem nakupu
  • Garantirana kvaliteta Garantirana kvaliteta

Nadzor nad prehrano na dogodkih

3. avgust, 2017

Nadzor nad prehrano na dogodkih

Organizacija dogodka je obsežna naloga, pri kateri mora pravilno sovpasti kar nekaj dejavnikov, da 'teče kot po maslu'. Organizatorji pa se velikokrat srečujejo še z ločeno skrbjo, za pogostitev, katere urejanje lahko povzroči ne le visoke dodatne stroške temveč tudi težave z ostanki hrane – kar 95% organizatorjev se namreč strinja, da so ostanki hrane na dogodkih pereča težava, ki jo je treba ustrezno nasloviti.

Prehranjevanje na dogodkih lahko urejamo predvsem proaktivno z načrtovanjem in upoštevanjem izkušenj iz prejšnjih dogodkov ali let, ali pa reaktivno z načrtom za upravljanje z ostanki hrane.

Ustrezno načrtovanje in nadzor
Če za dogodek najamemo catering službo, jim običajno le predamo informacijo o številu obiskovalcev. Če pa smo sami organizatorji prehrane pa je smiselno upoštevat nekaj napotkov - količina hrane, ki jo posameznik na dogodku zaužije je namreč odvisna od trenutnega 'navdiha' (berite: lakote). Kako torej načrtovati?
   - glede na tip dogodka izberemo hladen ali topel meni
   - količina hrane na osebo je običajno že določena – ampak ob večjem številu obiskovalcev lahko hrano načrtujemo za manj ljudi, pa je bo še vedno dovolj. Na tej povezavi lahko najdete tudi številne nasvete glede posameznih količin.
   - pozorni smo na morebitne alergije ali preference (vegani, vegetarjanci) zato ponujamo ustrezne jedilnike – najbolje, da kar ob prijavi na dogodek povprašamo koliko obiskovalcev potrebuje ali želi posebni meni.
   - pazimo, da se topla hrana ne ohladi, saj jo moramo sicer zavreči – raje jo strežemo v etapah

Kaj pa ko želimo vsaj delen nadzor nad tem koliko ljudi ali pa tudi kdo se je sprehodil med našimi pladnji? V sklopu rešitve IDE.konferenca omogočamo sledenje obiskovalcem dogodkov ter avtomatsko štetje med prehodi dvoran – ter s tem tudi vstopov v dvorano s prehrano. Učinkovit in transparenten sistem ponudi vpogled v podatke o gibanju in številu udeležencev, s pomočjo katerih boste še bolj natančno načrtovali prihodnje dogodke.

Kadar načrtovanje ne prinese želenih rezultatov
Hrana na pogostitvi običajno ostane, ker je bilo naročene preveč, ali pa se je dogodka udeležilo manjše število ljudi. Kaj torej lahko storimo s temi odpadki? Kakšna je vaša rešitev oz. načrt razrešitev situacije z ostanki hrane?


Deli s prijatelji:


Preberite tudi
Kakšne informacije nam nudijo RFID oznake?

RFID tehnologija, ki omogoča brezstično identifikacijo in tudi plačevanje je že dobro prežela našo realnost. Najdemo jo v številih aplikacijah ter za optimizacijo procesov ali pa dostopov v poslovne prostore. Ampak ali je res dodobra izkoriščen njen polni

Anja Pirc,

Preberi več
Sledenje pošiljk z uporabo RFID

V Nemčiji lahko pošiljatelji pisem ali manjših paketov od sedaj naprej na svoje mednarodne pošiljke namestijo RFID oznako. Deutsche Post s to storitvijo...

7. junij, 2017

Preberi več
Rast tehnologije trga RFID

Raziskave kažejo, da se bo trg RFID tehnologije do leta 2020 povečal za več kot 100 % glede na stanje leta 2012. Temu bo najbolj botrovala potreba po...

11. maj, 2017

Preberi več
RFID rešitev za igralnico Mala ulica

Preberite kako smo z RFID čitalci omogočili enostaven dostop za starše ter pregleden sistem prisotnosti za vodje otroškega družabnega centra Mala ulica

21. april, 2017

Preberi več
Priljubljene oznake
Pogosta iskanja

Sorodni članki

13. 1. 2017

Tudi neravne površine so lahko solarni paneli

Načinov, kako bomo optimalno in v največji meri, izkoristili naravne vire energije, kot je npr. sonce, bo v prihodnje vse več. Na spodnjem posnetku si oglejte, kako lahko katerokoli površino spremenimo v solarni panel z uporabo inovativnega izdelka, ki ga

Preberi več

10. 8. 2017

Najhitrejši kartični tiskalnik

Imate malo podjetje, vodite športno ali kulturno društvo? Potem ste se zagotovo srečali s potrebo po hitrem tisku kvalitetnih identifikacijskih kartic.

Preberi več

9. 5. 2017

Nasvet strokovnjaka: optimizacija doma z NFC tehnologijo

S pomočjo malih NFC oznak (t.i. tag-ov) lahko poenostavite svoje življenje in svoj dom naredite skorajda pametni dom. Spoznajte 5 NFC načinov za optimizacijo doma.

Preberi več

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinahBodite obveščeni o aktualnih vsebinah

{{ item }}

{{ state.newsletter_success }}