Iskanje Košarica

Iskanje ni obrodilo rezultatov.

Košarica
{{ cart_item.image_alt }}
{{ cart_item.title }}

Cena: {{ cart_item.formatted_price_per_piece }}
Količina: {{ cart_item.qty }}x

Skupaj :
{{ state.order.item_total }}

  • Darilo ob vsakem nakupu Darilo ob vsakem nakupu
  • Garantirana kvaliteta Garantirana kvaliteta

Kako zaščititi svoje RFID NFC kartice?

1. marec, 2018

Danes je že običajno, da imamo skoraj vsi v lasti brezstične kartice - med katerimi gotovo izstopa bančna kartica. Veliko uporabnikov pa se ne zaveda, da je znotraj brezstičnih kartic čip, ki s pomočjo antene sprejema in oddaja radio frekvenčne signale. Zato se takšnim karticam reče tudi RFID kartice (Radio Frekvenčna Identifikacija). S pomočjo čitalca banka oz. drugi ponudniki kartic prejmejo vaše osebne podatke, podatke o računu, transakcijah..., da bi vam olajšali in pospešili vaše nakupe oz. uporabo storitev.

 

RFID (Radio frekvenčna identifikacija) NFC (Near field communication) tehnologija je bila razvita za optimizacijo določenih procesov. Pri karticah običajno naložimo neke določene kredite, ki se ob uporabi porabijo. RFID kartice uporabljamo tudi pri kontroli prehodov – ponavadi v poslovnih prostorih.

 

S to tehnologijo pa je prišla tudi nevarnost zlorabe brezstičnih NFC kartic. Kakor je običajno, da imamo že skorajda vsi v lasti brezstične kartice je tudi običajno, da imamo pametne telefone z NFC čitalci. Z enostavnim vklopom NFC čitalca na telefonu in seveda pripadajočo programsko opremo lahko takoreč vsak pridobi vaše podatke iz brezstične kartice.

Da bi se zaščitili pred temi nameni obstajajo različne zaščite, od različnih ovitkov in pa do zadnje novosti to je zaščitna kartica, ki blokira RFID signale čitalcev.

Zaščitna RFID kartica, ki jo preprosto vstavimo v denarnico je zmožna zaščititi prav vse vaše kartice v denarnici. Tako ste lahko brez skrbi, da bi vam kdo zlorabil vaše podatke in imetje na vaših brezstičnih karticah. 

 


Deli s prijatelji:


Za več novic in novosti nam sledite na družabnih omrežjih:

Marko Panjan

Marketing

Ekipi Identiks se je pridružil po sodelovanju v ABC Pospeševalniku pri RFID rešitvi ID.Conference. Magister družboslovja je svoj poligon za kreativo našel v digitalnem marketingu. V ekipo prinaša sveže pristope in orodja za uspešno manevriranje po poligonu.

Vsi članki tega avtorja

Preberite tudi
Pridobivanje poslovnih podatkov z RFID

Uporaba RFID tehnologije predstavlja stroškovno učinkovit način za pridobivanje ogromne količine podatkov o nakupih in preferencah vaših kupcev in strank, a tudi o načinu poslovanja … Številna podjetja že izkoriščajo te podatke za načrtovanje prihodnjega

Marko Panjan , 20. maj, 2017

Preberi več
RFID za štetje nabranega grozdja

V vinogradništvu Bodega Norton iz Argentine so za merjenje količine opravljenega dela uvedli sistem, ki uporablja NFC telefon in RFID oznake. Običajna praksa je pred uvedbo novega sistema predvidevala na tisoče barvnih oznak, ki so pomenile količino nabra

Gal Gracar , 12. julij, 2017

Preberi več
Popularna RFID tehnologija

Morda najbolj enostaven prikaz uporabe RFID tehnologije predstavlja brezkontaktna (npr. smučarska) kartica, kjer sistem za branje podatkov le-te s kartice pridobi, kadar se uporabnik kartice približa aparatu za branje.

Marko Panjan , 4. julij, 2017

Preberi več
Kakšne informacije nam nudijo RFID oznake?

RFID tehnologija, ki omogoča brezstično identifikacijo in tudi plačevanje je že dobro prežela našo realnost. Najdemo jo v številih aplikacijah ter za optimizacijo procesov ali pa dostopov v poslovne prostore. Ampak ali je res dodobra izkoriščen njen polni

Anja Pirc , 12. julij, 2017

Preberi več
RFID kot sistem za preverjanje delovanja strojev

V podjetju Campbell Soup Co. so RFID tehnologijo uporabili za preverjanje delovanja strojev za proizvodnjo juh.

Tomaž Jurič , 28. marec, 2017

Preberi več
RFID na prodajnem mestu

V podjetju Munich Sports, enem največjih španskih proizvajalcev športne obutve, so naredili korak naprej v optimizaciji svojih prodajnih prostorov. Z uporabo UHF (ultra-high frequency) RFID tehnologije sedaj svojim kupcem omogočajo samostojno preverjanje.

Marko Panjan , 6. september, 2017

Preberi več
Priljubljene oznake
Pogosta iskanja

Sorodni članki

10. 3. 2017

RFID za vsakodnevne (poslovne) aktivnosti

11. 9. 2017

Maksimiziranje izkoristka sončne energije

V zadnjih mesecih smo kar nekajkrat slišali, kako podjetje Tesla izkorišča in hrani sončno energijo. Primer je Tesla Powerwall – v osnovi velika baterija, ki shranjevanjuje sončne energije ter jo pretvori v uporabno energijo tudi na dneve, ko sonca ni na

Preberi več

24. 5. 2017

RFID za varnejše prečkanje križišč

V Danskem mestu Aarhus izvajajo pilotno študijo, kjer so v središču pozornosti kolesarji. Na kolesa namreč...

Preberi več

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinahBodite obveščeni o aktualnih vsebinah

{{ item }}

{{ state.newsletter_success }}