Iskanje Košarica

Iskanje ni obrodilo rezultatov.

Košarica
{{ cart_item.image_alt }}
{{ cart_item.title }}

Cena: {{ cart_item.formatted_price_per_piece }}
Količina: {{ cart_item.qty }}x

Skupaj :
{{ state.order.item_total }}

  • Darilo ob vsakem nakupu Darilo ob vsakem nakupu
  • Garantirana kvaliteta Garantirana kvaliteta

Kako zaščititi svoje RFID NFC kartice?

1. marec, 2018

Danes je že običajno, da imamo skoraj vsi v lasti brezstične kartice - med katerimi gotovo izstopa bančna kartica. Veliko uporabnikov pa se ne zaveda, da je znotraj brezstičnih kartic čip, ki s pomočjo antene sprejema in oddaja radio frekvenčne signale. Zato se takšnim karticam reče tudi RFID kartice (Radio Frekvenčna Identifikacija). S pomočjo čitalca banka oz. drugi ponudniki kartic prejmejo vaše osebne podatke, podatke o računu, transakcijah..., da bi vam olajšali in pospešili vaše nakupe oz. uporabo storitev.

 

RFID (Radio frekvenčna identifikacija) NFC (Near field communication) tehnologija je bila razvita za optimizacijo določenih procesov. Pri karticah običajno naložimo neke določene kredite, ki se ob uporabi porabijo. RFID kartice uporabljamo tudi pri kontroli prehodov – ponavadi v poslovnih prostorih.

 

S to tehnologijo pa je prišla tudi nevarnost zlorabe brezstičnih NFC kartic. Kakor je običajno, da imamo že skorajda vsi v lasti brezstične kartice je tudi običajno, da imamo pametne telefone z NFC čitalci. Z enostavnim vklopom NFC čitalca na telefonu in seveda pripadajočo programsko opremo lahko takoreč vsak pridobi vaše podatke iz brezstične kartice.

Da bi se zaščitili pred temi nameni obstajajo različne zaščite, od različnih ovitkov in pa do zadnje novosti to je zaščitna kartica, ki blokira RFID signale čitalcev.

Zaščitna RFID kartica, ki jo preprosto vstavimo v denarnico je zmožna zaščititi prav vse vaše kartice v denarnici. Tako ste lahko brez skrbi, da bi vam kdo zlorabil vaše podatke in imetje na vaših brezstičnih karticah. 

 


Deli s prijatelji:


Za več novic in novosti nam sledite na družabnih omrežjih:

Marko Panjan

Marketing

Ekipi Identiks se je pridružil po sodelovanju v ABC Pospeševalniku pri storitvi ID.Conference. Magister družboslovja je svojo strast našel v digitalnem marketingu. V ekipo prinaša svežino, kreativo in pozitivno naravnanost.

Vsi članki tega avtorja

Preberite tudi
RFID na prodajnem mestu

V podjetju Munich Sports, enem največjih španskih proizvajalcev športne obutve, so naredili korak naprej v optimizaciji svojih prodajnih prostorov. Z uporabo UHF (ultra-high frequency) RFID tehnologije sedaj svojim kupcem omogočajo samostojno preverjanje.

Marko Panjan , 6. september, 2017

Preberi več
Kakšne informacije nam nudijo RFID oznake?

RFID tehnologija, ki omogoča brezstično identifikacijo in tudi plačevanje je že dobro prežela našo realnost. Najdemo jo v številih aplikacijah ter za optimizacijo procesov ali pa dostopov v poslovne prostore. Ampak ali je res dodobra izkoriščen njen polni

Anja Pirc , 12. julij, 2017

Preberi več
RFID kot sistem za preverjanje delovanja strojev

V podjetju Campbell Soup Co. so RFID tehnologijo uporabili za preverjanje delovanja strojev za proizvodnjo juh.

Tomaž Jurič , 28. marec, 2017

Preberi več
Pridobivanje poslovnih podatkov z RFID

Uporaba RFID tehnologije predstavlja stroškovno učinkovit način za pridobivanje ogromne količine podatkov o nakupih in preferencah vaših kupcev in strank, a tudi o načinu poslovanja … Številna podjetja že izkoriščajo te podatke za načrtovanje prihodnjega

Marko Panjan , 20. maj, 2017

Preberi več
Popularna RFID tehnologija

Morda najbolj enostaven prikaz uporabe RFID tehnologije predstavlja brezkontaktna (npr. smučarska) kartica, kjer sistem za branje podatkov le-te s kartice pridobi, kadar se uporabnik kartice približa aparatu za branje.

Marko Panjan , 4. julij, 2017

Preberi več
RFID za štetje nabranega grozdja

V vinogradništvu Bodega Norton iz Argentine so za merjenje količine opravljenega dela uvedli sistem, ki uporablja NFC telefon in RFID oznake. Običajna praksa je pred uvedbo novega sistema predvidevala na tisoče barvnih oznak, ki so pomenile količino nabra

Gal Gracar , 12. julij, 2017

Preberi več
Priljubljene oznake
Pogosta iskanja

Sorodni članki

4. 9. 2017

Dišeče kartice – trajen vtis

Ste kdaj pomislili, da bi lahko svoje podjetje povezali s specifičnim vonjem? Da bi lahko s pomočjo tega vonja okrepili tudi svoje marketinške in prodajne aktivnosti? To se morda sliši enostavno za proizvajalce kave ali pa parfumerije, ampak...

Preberi več

8. 9. 2017

Uporaba NFC v dobrodelne namene

Visa Canada je v sodelovanju s fundacijo za boj proti raku (The Princess Margaret Cancer Foundation) razvila pilotski projekt, v okviru katerega so izvedli prve brezkontaktne donacije preko pametnega telefona v kanadski donatorski zgodovini.

Preberi več

4. 8. 2017

Zakaj vse uporabiti NFC zapestnice na festivalih? Od koristi do zabave!

Ste organizator festivala ali dogodka in se soočate z dolgimi čakalnimi vrstami, nepreglednim in počasnim plačevanjem vaših storitev ali pa si želite, da vaši udeleženci na zabaven način sodelujejo in hkrati promovirajo vaš dogodek?

Preberi več

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinahBodite obveščeni o aktualnih vsebinah

{{ item }}

{{ state.newsletter_success }}